Het repeteren en opvoeren van een kerstmusical, vertellen over de betekenis van christelijke feestdagen, een sponsorloop voor het goede doel, samen knutselen en voorlezen uit de bijbel. Godsdienstonderwijs is niet alleen belangrijk, maar het is vooral ook heel leuk. De school werkt hierin nauw samen met christelijke gemeente De Wegwijzer.

“Ieder kind mag zijn wie hij of zij is”

- Niels

“Ik kom maandelijks in De Kleine Wereld’, vertelt Niels Stolper. Niels is jongerenwerker van kerkgenootschap De Schaapspoort. ‘Samen met de leerkrachten van de school geef ik het godsdienstonderwijs op school vorm. Mijn doel is dat kinderen, of ze nu in God geloven of niet, een positieve ervaring hebben met het geloof en de kerk. Dit doen we door dingen samen te doen. Samen activiteiten te ondernemen en samen te vieren.”

Luisteren

“Kinderen zijn onbevangen. Als ze iets leuk vinden, zijn ze blij en lachen ze. Vinden ze iets minder leuk, hoor je dat ook direct. Ze zijn eerlijk en puur. Met sommige kinderen bouw je een band op. Ik neem de tijd om naar hen te luisteren. Ieder kind mag zijn wie hij of zij is.”

Feestdagen

“Samen met wijkpastoor Mark Zeldenrust en zijn vrouw Marianne probeer ik kinderen zo laagdrempelig mogelijk te vertellen over God. Zo leren we kinderen in het begin van het schooljaar over de christelijke feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren en Kerst. Ook spelen we in op het thema van de Kinderboekenweek. Bij het thema reizen kunnen we bijvoorbeeld mooie verhalen vertellen over de vele reizen die Jezus maakte.”

Kerstviering

“De kerstviering is ons jaarlijkse hoogtepunt. We studeren samen met de kinderen van groep 7 en 8 een musical in. Kinderen komen niet alleen van alles te weten over de geboorte van Jezus, maar leren zichzelf ook presenteren op een podium, leren samenwerken én genieten. De musical wordt opgevoerd in de versierde middenruimte. Een prachtig moment waar iedereen op zijn eigen manier van geniet.”

We doen het samen

“Door het godsdienstonderwijs samen met leerkrachten vorm te geven, kunnen we de leerlingen van De Kleine Wereld net dat extraatje bieden! We zijn heel blij met deze mooie samenwerking’, besluit de jongerenwerker enthousiast. ”