Ontdek je talent

“Je ziet kinderen echt groeien en bloeien”

“Op De Olijfboom vinden we het belangrijk dat er een breed aanbod aan lessen is. Naast vakken als taal, spelling en rekenen willen we kinderen hun talenten laten ontwikkelen en daarin laten groeien. Zo geven we betekenisvol onderwijs,” aldus leerkracht Emma van der Lee.

“We hebben een driejarenplan. In deze periode is er bijvoorbeeld muziekonderwijs op school. Leerlingen leren een muziekinstrument spelen tijdens een korte periode. Als afsluiting staat er natuurlijk een uitvoering op het programma.”

“Kinderen kunnen zoveel meer. Ik ben trots op ieder kind. Talenten kunnen op een heel ander vlak liggen dan op het cognitieve vlak. Met vakkennis haal je dat talent naar voren. Je ziet kinderen echt groeien en bloeien tijdens die lessen.”

“Je haalt het beste uit de kinderen als je
het beste van jezelf geeft”

Juf Emma

“Er stapte een meneer zonder spullen de groep in. Hij kwam een les geven over volksdansen. In drie kwartier nam hij mijn leerlingen mee de hele wereld over via verschillende stijlen van volksdansen. Hij kreeg alle leerlingen op hun eigen manier in beweging. Een vakdocent haalt daar net dat schepje meer uit. Dat is schitterend om te zien.”

“De les kerstbomen zagen was ook een groot succes. De gastdocent nam grote handzagen mee. Het is mooi als kinderen leren hoe je daar mee omgaat. Er werden duidelijke afspraken gemaakt over hoe je de zaag en het hout vasthoudt. Kinderen kunnen zoveel meer dan dat wij denken, wij geven ze die ruimte graag op De Olijfboom.”

“We combineren de groepen tijdens de creatieve vakken. Groepen 3/4/5 en 6/7/8 doen we door elkaar. We geven dan drama, muziek en handvaardigheid. Alle collega’s verzorgen één les en geven die aan alle groepen. De leerkracht kiest het onderdeel waar zijn talent ligt. Je haalt het beste uit de kinderen als je het beste uit jezelf haalt.”