Kinderen ontdekken hun talenten

“Het kind straalde, daar doe ik het voor”


Kinderen zien schitteren, dat is waar de ogen van Yvonne Vlaanderen van gaan stralen. De docent creatieve handvaardigheid brengt haar passie graag over op de leerlingen van De Omnibus. 


“Om te ervaren waar je goed in bent, moet je zoveel mogelijk proberen,” zo legt Yvonne uit. Daarom wil ze alle technieken aanbieden in haar lessen. In haar lessen zit een opbouw. Grove klei bij de jonge kinderen. “Dan voelen ze echt dat het uit de natuur komt. Daarna wordt de klei steeds fijner en gaan ze de klei kleuren en in de hogere groepen ook glazuren.”

Yvonne vertelt bevlogen over haar les

“Het ene kind kan goed voetballen, de andere is goed in dwarsfluiten. Als de volgende dan vertelt dat ze nergens echt goed in is, word ik daar verdrietig van. Dat super sociale meisje heb ik verteld dat ze een echte verbinder is omdat ze zo goed met mensen kan praten. Het kind straalde, daar doe ik het voor.”

Dag met een gouden randje

Juf Yvonne

Huismonster

We maakten huismonsters in de klas.

“Een jongen vertelde dat hij een pismonster had gemaakt omdat hij nog weleens in bed plast. Als een ander dan zegt dat het echt niet erg is omdat meer kinderen dat doen, heb ik een dag met een gouden randje.”

'Kunst voor museum'

De kraswedstrijd was ook een succes. Met een krijtje in iedere hand werd er in duellen ‘gevochten’. Na afloop concludeerde een leerling dat het niet zo mooi was als de dingen die hij anders maakt … maar het kon wel naar het museum want daar zie je ook dingen waarvan je niet weet wat het is