Waarom kies je voor
De Optimist?

“Alle leerkrachten werken met veel plezier om het beste uit ieder kind te halen”


“We bieden kwalitatief goed en betekenisvol onderwijs,” aldus Kim van Westrop. “Eigenlijk zegt mijn glimlach genoeg. Alle leerkrachten werken met veel plezier om het beste uit ieder kind te halen. Ik ga voor de verwondering en het wauw-effect bij kinderen.”

Kim en haar collega’s passen de theorie direct toe in de klas. “We maken graag de koppeling met buiten. Als het gaat over de lengte van een walvis, tekenen we die op het schoolplein met stoepkrijt. Ook de oefening met een vierkante meter was een succes. Die hebben we op de grond afgeplakt. Daarna schatten hoeveel kinderen erop passen. Met veel kunst- en vliegwerk blijken dat er 12 te zijn. Die ervaring is prachtig om te zien.”

Het tutorlezen is een mooi voorbeeld van kinderen voorbereiden op de maatschappij. “Groep 8 leest met groep 4/5. “Ze voelen zich het voorbeeld en willen de ander helpen. Het is aandoenlijk om te zien. Daarnaast biedt het praktisch 1 op 1 aandacht en leren met elkaar is belangrijk. Oudere kinderen leren dat als het niet lukt, het kind te helpen en niet meteen voor te zeggen. Het zelfvertrouwen van iedereen groeit hiervan.”

Je mag jezelf zijn,
met respect voor een ander

Juf Kim


Trotse juf

ICT wordt gebruikt als ondersteuning. “Je kunt een woord opzoeken. Op welke site kom je uit, is het betrouwbaar? Zo brengen we opzoekvaardigheden bij die in deze tijd erg belangrijk zijn.” Groep 8 koos voor een afscheidsavond met een zelfgemaakte film. “De opbrengst ging naar Stichting Het Vergeten Kind. De groep wilde daar volledig voor gaan. Dan ben ik een super trotse juf!”

Wat brengt De Optimist?

De Optimist biedt handvatten om te kunnen functioneren in de maatschappij. “Dat zit hem in opzoekvaardigheden, maar ook in identiteit. Je mag jezelf zijn, met respect voor een ander. Je maakt verbinding met een ander, ook uit een andere groep.” Voor Kim is het ook het groepsgevoel dat haar blij maakt. “Als ik door school loop, heb ik het gevoel dat wij één zijn. Wij willen allemaal het beste voor de kinderen.”


  • Optimistisch
  • Zelfstandigheid
  • Jezelf zijn
  • Samen
  • Nieuwsgierigheid