Door de verhuizing naar Almere Haven moesten de kinderen van Bert Noteboom naar een nieuwe school. Het gezin kwam al snel uit bij de Regenboog. “De school heeft een positieve uitstraling. Je wordt hartelijk ontvangen, het is goed georganiseerd met ruimte voor persoonlijke aandacht.”

“Warme cultuur op school”

- Bert

Gepassioneerd team

“De Regenboog heeft de christelijke normen en waarden hoog in het vaandel staan, dat vinden wij erg prettig. Je kind is een groot gedeelte van de dag op school. Dan is het belangrijk dat je weet dat je kinderen goed onderwijs krijgen van gepassioneerde mensen die de zorg en veiligheid garanderen.”

Ruimte voor creativiteit

“Onze zoon zit in de leerlingenraad. Hij vindt het erg leuk om mee te denken over dingen die de leerlingen en de school aangaan. Hij heeft gefilmd toen de noodlokalen werden geplaatst en er klassen gingen verhuizen. Hij vindt dat soort dingen erg leuk. Daar is ruimte voor. Ik vind het leuk dat kinderen daarin worden gestimuleerd.”

Opvang

“Onze jongste zat op de peuterspeelzaal in Integraal Kind Centrum de Regenboog. Zo stroom je makkelijk het onderwijs in. Er worden veel buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Daar doen onze kinderen ook weleens aan mee.”

Hulp van ouders

“Op de Regenboog worden ook de talenten van ouders ingezet. Ouders helpen bij het versieren van de klassen rondom projecten. Tijdens het schoolkamp gaan ouders mee als begeleiding en voor het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi verzorgde een vader de trainingen. Daarnaast zijn er klassenouders die ook veel regelen.”

Kerst in de kerk

“Samen de christelijke feestdagen vieren waardeer ik enorm. Afgelopen Kerst waren we met zijn allen in de kerk. De meester las een verhaal voor en iedere klas verzorgde een voordracht. Mooi om zo met elkaar verbonden te zijn.”

Regels

“Rust en structuur vinden wij belangrijk. Op de Regenboog zijn duidelijke regels. Mooi om te zien dat de directeur staat voor de leerkrachten. In deze steeds kouder wordende maatschappij een warme cultuur neerzetten op een school, vind ik knap.”