Kinderopvang

“Doorgaande lijn door samenwerking met Partou”

De Ruimte werkt intensief samen met Partou kinderopvang. “We gaan samen voor de doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar,” zo legt Jeanine Hehenkamp, vestigingsmanager bij Partou uit. “Zo is er veel contact tussen de pedagogisch medewerker van de 3-jarigengroep en de leerkracht van de kleutergroep. Samen wordt gesproken over de activiteiten, de doelen en de thema’s waaraan gewerkt wordt.”

Vloeiende overgang

“Ik ben trots op de vloeiende overgang van peuter naar kleuter. Iedere ochtend draaien er acht kinderen mee in de kleutergroep. Ouders kunnen hiervoor inschrijven en we kijken naar de ontwikkeling van het kind of het past. Na schooltijd zijn de vierjarigen van De Ruimte in deze groep, dus samenwerken gaat heel natuurlijk. Zo wordt de overdracht naar kleuters al gedeeld voor het kind naar school gaat. Soms komt een intern begeleider al kijken op groepen om het kind een goede start op school te geven.”

“Kinderen kunnen geleidelijk wennen aan het schoolsysteem”

Jeanine

Mijlpaal zonder spanning

“Ook ouders zijn blij met de samenwerking. Kinderen kunnen geleidelijk wennen aan het schoolsysteem. Het stap-voor-stap wennen is voor de kinderen heel rustig. Ze ervaren de overstap als mijlpaal, maar dan zonder de bijbehorende spanning. Dat is een ideale situatie. Voor ons is het leuk dat we de kinderen ook nog geregeld zien als ze eenmaal op school zitten.”

Opendeurenbeleid

“Partou hanteert het opendeurenbeleid. De naschoolse opvang zit vlakbij de baby’s en peuters dus je hebt heel makkelijk contact met een jonger broertje of zusje als je eenmaal op school zit. Dat sluit aan bij onze goede samenwerking. We doen veel samen. Bij het jaarlijks beginfeest van de Sterrenschool haken wij bijvoorbeeld ook aan.”

Zelfde beleid

“Wij sluiten aan bij de gezonde school die De Ruimte is. Partou werkt volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat betekent dat we gezonde en verantwoorde keuzes maken in eten én drinken. Zo kiezen we voor producten met minder zout en toegevoegde suikers. Ook maken we zelf fruitwater in plaats van limonadesiroop. Zo is het overal hetzelfde. Van je babytijd tot en met de voor- en naschoolse opvang als je op De Ruimte zit.”