De Windwijzer viert christelijke feestdagen samen

“Ieder kind is verschillend en mag dat zijn”


De Windwijzer is een oecumenische school. Christelijke feesten worden samen gevierd en iedere dag beginnen de groepen in de kring. “We vieren met bijzondere feestdagen de vieringen samen met onze tutorgroep. We zingen en bidden samen en steken de kaars aan. Zo leest mijn groep 6 voor bij de kleuters en dan heb je mooie momenten samen,” zo legt Nathanja van Wijhe uit.


“Ieder kind is verschillend en mag dat zijn. We leggen het geloof niet op. Iedereen mag zijn eigen keuzes maken. Er zijn kinderen die wel naar de kerk gaan en gezinnen die dat niet doen. Als ouders voor onze school kiezen, vragen we ze onze identiteit te respecteren. Op De Windwijzer baseren we onze waarden en normen op ons geloof.”

Nathanja denkt met veel plezier terug aan de Kerstlichtjestocht door de wijk afgelopen kerst. “De tutorgroepen gingen samen op pad. Prachtig om te zien hoe verantwoordelijk de ouderen zich dan voor de jongeren voelen. Dat is echt samen vieren.” Ook het kerstdiner is een groot succes. “De kinderen vinden het erg leuk als de papa’s zich netjes aankleden en de obers zijn voor de avond.”

We trekken de verhalen graag naar deze tijd

Juf Nathanja

“We trekken de verhalen graag naar deze tijd en bespreken wat we er vandaag de dag van kunnen leren. Naar aanleiding van Bijbelverhalen die in de klas worden verteld, komen er mooie gesprekken op gang. Als jaloezie centraal staat zoals in het verhaal van Kaïn en Abel dan vertellen kinderen dat ze het soms lastig vinden dat een grotere broer of zus meer mag. We praten dan over hoe je daar mee omgaat.”