Brede school is ontmoetingsplek

“Dit gebouw is als een warme deken”

Een afspiegeling van de maatschappij. Zo ziet Tamara Rumpin brede school Het Vlechtwerk. “Voor Het Drieluik is de samenwerking met Partou Kinderopvang en welzijnswerk De Schoor van enorm toegevoegde waarde. Ouders zijn blij met het aanbod en kinderen hebben een plek waar ze de hele dag terecht kunnen.”

“Kinderen kunnen van 7.00 tot 19.00 uur op de brede school zijn. Partou biedt kinderopvang voor, tijdens en na schooltijd. De Schoor organiseert diverse activiteiten waar kinderen tegen een kleine bijdrage aan mee kunnen doen.” Tamara ziet de meerwaarde van onderwijs, welzijn en opvang in één gebouw. “Ontmoeten is voor ons een belangrijk thema en op deze wijze staat ontmoeten echt centraal.”

“Je kind is de hele dag binnen de brede school in
goede handen”

Juf Tamara

Diverse workshops

De activiteitencoördinator van De Schoor verzorgt het aanbod van activiteiten. “De afspraak is dat dat aanbod divers is. Alle workshops worden een aantal weken aangeboden. Zo kunnen kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talent ligt. Denk hierbij aan sport in de gymzaal, kooklessen in het kooklokaal, toneel- en danslessen. Ook de kinderen die gebruik maken van de BSO kunnen hiernaartoe.”

Kleuter stroomt makkelijk in

“We delen kennis en we delen het gebouw. Tijdens gezamenlijke thema’s komen driejarigen op bezoek in de kleuterklassen en draaien daar een stuk van de dag mee. De pedagogisch medewerkers worden ingezet als onderwijsassistent in de kleuterklassen. Ook de voorbereiding voor het kind dat start als kleuter is zeer uitgebreid. Als ouders toestemming geven, bespreken Partou en Het Drieluik in overleg hoe we voor de peuter de overstap zo goed mogelijk kunnen laten verlopen.”

Warme deken

“De samenwerking staat als een huis. We doen al jaren niet anders. Wij zijn echt meer dan ‘alleen’ basisschool Het Drieluik. Voor kinderen en ouders is het heel ontspannen dat de kinderen de hele dag op één locatie kunnen doorbrengen. De sfeer in dit gebouw is als een warme deken. De kinderen kennen de routes. Daarbij is het voor ouders is het eenvoudig, je brengt en haalt op één plek. Je kind is de hele dag binnen de brede school in goede handen.”

Het Vlechtwerk is een ontmoetingsplek voor diverse doelgroepen. “De Schoor organiseert bijvoorbeeld een buurtfeest of een discoavond voor de kinderen. Ook de ouderen uit de wijk komen hier samen.”